| Csokis mogyorós Brownie receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 2dl víz 22 dkg margarin 4 ek. keserű kakaópor 25 dkg finom liszt 20 dkg kristálycukor 1 ek szódabikarbóna 1 dl natúr joghurt 2 db tojás 1 cs. vaniliás cukor A tetejére: 12 dkg margarin 4 ek keserű kakaópor 6 ek natúr joghurt 12 dkg porcukor 1 cs. vaniliás cukor egy jó maréknyi durvára vágott mogyoró v. dió Elkészítés: A vizet lábosba tesszük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojások és a vaniliás cukor. Margarinnal kikent tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 200 C, légkeveréses sütőben 180 C kb. 20 percig sütjük. A tetejéhez valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor felolvadt a cukor akkor belekeverjük a mogyorót is. A masszát a meleg tészta tetejére kenjük. Tanácsok: Csak akkor vágjuk fel, ha a bevonat megszilárdult. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 230 kcal A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |