| Diós kosár receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 dkg cukor 1/2 csomag sütőpor, , 4 tojássárgája. Töltelék 4 tojásfehérje, 20 dkg darált dió 10 dkg cukor, lekvár. Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit kinyújtunk fél centi vastagra. A kosárka formákat kikenjük vajjal. A tésztát kiszaggatjuk, és kibéleljük vele a formákat. Mindegyik aljára 1 kiskanál lekvárt teszünk, majd egy kiskanál diós masszát. 10-15 perc alatt megsül, és megszórjuk porcukorral. A töltelék elkészítése: a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a diós cukrot apránként belekeverjük. Elkészítési idő: 30 perc Szénhidráttartalom: kevés gramm Zsírtartalom: nem sok gramm A receptet beküldte: marika4528 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |