| Csokis-mogyorós fatörzs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 szelethez: 1 piskótalap A töltelékhez: 3-4 ek. savanykás lekvár (ribizli,málna) 50 g puha mazsola,1 narancs 50 g pirított,hámozott mogyoró 4 tojássárgája,100 g porcukor 100 g reszelt étcsokoládé 250 g vaj/margarin 1 tasak vaníliás cukor (10 g) 2-3 ek. rum A díszítéshez: 12 szem hámozott mogyoró 1 ek. durvára vágott pisztácia Elkészítés: (...)A piskótalapot megsütjük,hagyjuk kihűlni,és megkenjük lekvárral.A töltelékhez a mazsolát meleg vízzel leöblítjük,szárazra törölgetjük,és apróra vágjuk.A narancsot forró,folyó víz alatt megsikáljuk,megtöröljük,héját lereszeljük,levét kinyomjuk,átszűrjük.A mogyorót durvára-darabosra vágjuk.Meleg vízfürdőbe állított fém keverőtálban habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral.Beleolvasztjuk a csokoládét,majd kivesszük a tálat a vízből,és hagyjuk kihűlni a krémet.A vajat/margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral,a rummal,a narancs héjával és levével,majd kanalanként beledolgozzuk a csokoládés tojáskrémet.A piskótalapot megkenjük a krém 2/3-ával,megszórjuk a mogyoróval és hosszúkás tálra emeljük.Bevonjuk a maradék krémmel,villával fatörzsszerűen "megcifrázzuk".A szeletek helyére 1-1 szem mogyorót ültetünk,tetejét meghintjük a pisztáciával,és 4-6 órára behűtjük.Tálalásig hidegen tartjuk,és csak az asztalnál,nem túl vékonyan szeleteljük.Tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Tanácsok: Óvatosság,és elég zűrös vele dolgoz ni tehát VIGYÁZAT! (mivel az elkészítési idő(perc)-hez nem bírom oda írni ide írom:1 1/2 óra+4-6 óra hűtési idő,és a kcal-hoz sem bírom ennyi:1 szelet: 370 kcal/1546 kJ) A receptet beküldte: Dóta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |