| Mogyorós chantilly krémmel töltött minirolók receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 darab kb. 6 cm hosszú rolóhoz: 1 csomag friss leveles tészta (275 gr-os kiszerelés) 1 dkg hideg vaj 1,5 dl jó minőségű habtejszín alaposan lehűtve 3 dkg pirított, őrölt török mogyoró 1,5 evőkanál porcukor 1 mokkáskanál vanília-kivonat 1 teáskanál Grand Marnier likőr (elhagyható) A tetejére: 1 kisméretű tojás sárgája 1 teáskanál jégcukor 2 teáskanál őrölt török mogyoró Elkészítés: Egy kisebb gáztepsit sütőpapírral borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem. A roló készítéséhez használt formákat a hideg vajjal vékonyan megkenem. A leveles tésztát enyhén lisztezett, hideg felületen egyenletesre nyújtom. Derelyevágóval vagy éles késsel 12 hosszú csíkra vágom fel (kb. 1 cm-esek lesznek). Az első tésztacsíkot a forma keskeny végétől indulva spirálisan feltekerem úgy, hogy kb. 1/2 cm-enként fedjék egymást a tésztarétegek. Így a forma végén marad majd kb. 1/2 cm, és könnyen eltávolítható lesz sütés után. A többi tésztacsíkkal ugyanígy járok el. A kis tekercseket az előkészített tepsire sorakoztatom, kényelmes helyet hagyva a növekedésre. A jégcukrot 2 teáskanál mogyoróhoz keverem. A tojássárgáját kissé felverem. Az előkészített rolókat vékonyan megkenem a tojássárgájával, majd megszórom a mogyorós cukorral. Forró sütőben 18-20 perc alatt aranyszínűre sütöm. Közben elkészítem a krémet. A hideg tejszínt elektromos habverővel néhány perc alatt félkeményre habosítom, ekkor hozzáadom a cukrot, a narancslikőrt és a vaníliát. Az egészet kemény habbá verem, végül könnyed mozdulatokkal, hablapát segítségével beleforgatom a 3 dkg őrölt, pörkölt mogyorót. Felhasználásig frizsiderben tárolom. A még forró rolókból egy ügyes csavarással eltávolítom a formát – akinek a keze nem bírja a forróságot, nyugodtan vegyen használatba egy papírtörlőt vagy tiszta konyharuhát. A kész rolókat konyhai rácson hagyom hűlni. A krémet sima vagy csillagcsőrös habzsákba szedem, a néhány perc alatt konyhai hőmérsékletűre hűlt rolókat megtöltöm. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |