| Mogyorós álom receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 4 db tojás 15 evőkanál kristálycukor 10 evőkanál víz 8 evőkanál darált mogyoró 8 evőkanál finomliszt 1 cs. sütőpor csipet só Krémhez: 0,5 liter tej 5 evőkanál finomliszt 5 evőkanál darált mogyoró 5 evőkanál porcukor 10 dkg vaj Tetejére: 30 dkg magozott meggy Mázhoz: 5 dkg vaj 2 evőkanál keserű kakaópor 1 evőkanál tej Elkészítés: A 4 db tojást 15 dkg kristálycukorral, 10 evőkanál vízzel habosra keverjük, kanalanként felváltva hozzákeverjük a 8 evőkanál darált mogyorót és a sóval, sütőporral elegyített 8 evőkanál finomlisztet. Szilikonos sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesre simítva 30 perc alatt 170 fokos sütőben megsütjük. A 0,5 liter tejet 5 evőkanál finomlisztel, 5 evőkanál darált mogyoróval simára keverjük, felfőzzük, kihűtjük. 10 dkg vajat 5 evőkanál porcukorral habosra kikeverjük, a kihűlt masszát kanalanként hozzákeverjük és megkenjük vele a megsült tésztalapot. A krémbe belenyomkodjuk a meggyet, - a mázhoz való vajat, kakaót, tejet felfőzzük és a meggyes sütemény tetejére locsoljuk. 2-3 óra hosszat hideg helyen (hűtőben) pihentetjük, - teljes kihűlés után szeletelhetjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |