| Mogyorós cipócska receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg vaj 8 dkg porcukor csipet só kb.1/2 üvegcse vanília aroma 15 dkg liszt 1 t.kan.sütőpor 1 tojássárgája 2 e.kan.tejszín 5 dkg mogyoró Elkészítés: A vajat megolvasztjuk, s a keverőtálba öntve hűtjük ki. Hozzáadjuk a cukrot,sót,vanília aromát,s krémesre kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, és összegyúrjuk. A tésztát 24 egyforma részre osztjuk,kézzel mindegyiket ovális cipócskára formázzuk. Egymáshoz nem túl közel, sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük őket. Tetejüket éles késsel hosszában bevágjuk, tejszínnel elkevert tojássárgájával vékonyan bekenjük, durvára aprított mogyoróval megszórjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A sütő középső sínjére toljuk a tepsit,175 fokra csökkentjük a hőt. 10-15 percig sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben pihentetjük 2-3 percig, majd rácsra szedve kihűtjük. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 80/db kcal A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |