Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós fánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
HOZZÁVALÓK 20-25 DARABHOZ:
50 dkg liszt + nyújtáshoz |
5 dkg darált mogyoró |
csipet só
5 dkg puha vaj/margarin |
2 dl tej |
6 dkg cukor
4 dkg friss élesztő |
2 tojás + 1 tojás a kenéshez
15 dkg mogyorókrém |
olaj a sütéshez

A díszítéshez:
15 dkg tejcsokoládé |
3-4 dkg aprított mogyoró

Elkészítés:
1. A tésztához egy keverőtálba tesszük a lisztet, darált mogyorót, sót, puha vajat/margarint. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, felfuttatjuk benne az élesztőt, majd a tojásokkal együtt a lisztes részhez adjuk. Sima, lágy tésztává dagasztjuk, letakarva 30-35 percig kelesztjük.
2. A megkelt tésztát kissé átdolgozzuk, majd lisztezett munkalapon 1 cm vastagra nyújtjuk. 3-4 cm átmérőjű pohárral vagy kiszúróval kiszaggatjuk (páros számú korong legyen).
3. Minden második korongot megkenünk a felvert tojással, a tojásos korongok közepére egy-egy teáskanálnyi mogyorókrémet teszünk. Befedjük egy nem lekent koronggal, a széleit kissé lenyomkodjuk, hogy jól összetapadjanak.
4. A fánkokat konyharuhával letakarva 15-20 percig kelesztjük, majd forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
5. Amikor kihűltek, vízgőz fölött/mikróban megolvasztott tejcsokoládéba mártjuk őket. Mielőtt megköt a csokoládé, megszórjuk az aprított mogyoróval.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós cipócska » Csokis-mogyorós finom suti » Mogyorós libamáj » Mogyorós csirke
» Karamelles mogyorós csoki » Diós, mogyorós keksz » Kínai mogyorós csirke » Mogyorós csemege
» Mogyorós piskóta kenyérkék » Mogyorós -csokis perec » Mogyorós macskanyelv » Mogyorós vagy diós kiflike
» Mogyorós habcsók » Törtmogyorós csokitorta » Mogyorós lepény » Mogyorós csokoládés banán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.