| Mogyorós fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: HOZZÁVALÓK 20-25 DARABHOZ: 50 dkg liszt + nyújtáshoz | 5 dkg darált mogyoró | csipet só 5 dkg puha vaj/margarin | 2 dl tej | 6 dkg cukor 4 dkg friss élesztő | 2 tojás + 1 tojás a kenéshez 15 dkg mogyorókrém | olaj a sütéshez A díszítéshez: 15 dkg tejcsokoládé | 3-4 dkg aprított mogyoró Elkészítés: 1. A tésztához egy keverőtálba tesszük a lisztet, darált mogyorót, sót, puha vajat/margarint. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, felfuttatjuk benne az élesztőt, majd a tojásokkal együtt a lisztes részhez adjuk. Sima, lágy tésztává dagasztjuk, letakarva 30-35 percig kelesztjük. 2. A megkelt tésztát kissé átdolgozzuk, majd lisztezett munkalapon 1 cm vastagra nyújtjuk. 3-4 cm átmérőjű pohárral vagy kiszúróval kiszaggatjuk (páros számú korong legyen). 3. Minden második korongot megkenünk a felvert tojással, a tojásos korongok közepére egy-egy teáskanálnyi mogyorókrémet teszünk. Befedjük egy nem lekent koronggal, a széleit kissé lenyomkodjuk, hogy jól összetapadjanak. 4. A fánkokat konyharuhával letakarva 15-20 percig kelesztjük, majd forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. 5. Amikor kihűltek, vízgőz fölött/mikróban megolvasztott tejcsokoládéba mártjuk őket. Mielőtt megköt a csokoládé, megszórjuk az aprított mogyoróval. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |