| Minestrone leves igazán jól receptLevesek Hozzávalók: 1 paradicsomkonzerv 1 nagy fej hagyma pár gerezd fokhagyma (sok-sok!) 3 sárgarépa 1 fehérrépa 2 krumpli 4 szál szárzeller (vagy egy közepes zellergumó) 1 közepes cukkíni 1 konzerv bab 1 marok (zsenge) zöldborsó kelkáposzta olivaolaj zsálya bazsalikom balzsamcet parmezán Elkészítés: A kockára vágott hagymát olivaolajon megpirítom, ha nem fogyókúrásra/vegára készül, adok hozzá egy kis szalonnát is. Megpárolom a felkarikázott répákat és szálzellert, majd jöhet a pardicsom és egy kis só. Itt akár még meg is gondolhatjuk magunkat, és leves helyett isteni tésztaszósz is kerekedhet az egészből. De most levest főzök, ezért beleteszem az alapba a felkockázott (nem kell túl kicsire) zöldségeket, kivéve a kelkáposztát, és a sajthéjat(ha nincs parmezánhéj, akkor a végén teszek csak bele reszelt parmezánt), majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellpeje. Nagyon sűrűnek kell lennie. A friss fűszerekkel, sóval, borssal ízesítem. Ha nincs bazsalikomom 2-3 teáskanál pestóval helyettesítem. Kb egy óráig főzöm, ekkor rakom bele a csíkokra vágott kelkáposztát, és végül pár csepp balzsamecettel fejezem be. Tanácsok: Bármilyen zöldség ízlés, és a rendelkezésreálló készlet szerint beletehető. Persze a paradicsomkonzerv helyett is mehet bele hámozott paradicsom, de az a tapasztalatom, hogy valami miatt a natúr paradicsomkonzervtől jobb íze lesz. Talán mert az válogatott, a nyers paradicsom meg néha lutri, hogy milyen ízű, milyen érett. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: birgi74 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |