| Joghurtos körteleves receptLevesek Hozzávalók: 4 db. körte 1 db. citrom 3-4 szem szegfűszeg 1 darabka fahéj 3-4 evőkanál cukor 2 dl. joghurt 1 dl. tejszín 2 evőkanál liszt só Elkészítés: Egy fazékban felforralunk 1 liter vizet. Beledobjuk a fahéjat, szegfűszeget, a citrom kipréselt levét és vékonyan levágott héját. Csipetnyi sót szórunk rá, felforraljuk és kis lángon 10 percig főzzük. A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kiszedjük, húsát felszeleteljük. Óvatosan az alaplébe szórjuk, és 5 percig főzzük. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt éa a joghurtot elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.Hozzáöntünk 1 dl. hideg vizet, és rámerünk a levesből egy keveset. Elkeverjük, és a leveshez öntjük. Újra felforraljuk, citromlével és cukorral pikánsra ízesítjük. Tanácsok: Jól behűtve tálaljuk. Kalóriatartalom: 225 kcal A receptet beküldte: Pofi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |