| Fokhagymaleves receptLevesek Hozzávalók: 1 nagyobb fej fokhagyma 3 dl főzőtejszín fél citrom reszelt héja kakukkfű 1 csokor petrezselyemzöld őrölt fehérbors só étolaj 2 evőkanál liszt a tálaláshoz reszelt sajt, pirított zsemlekocka Elkészítés: Olajon megpirítjuk a lisztet. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd röviden pirítjuk. Felöntjük vízzel, negyed óráig főzzük, és besűrítjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és a reszelt citrom héjával ízesítjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel. Felforraljuk Reszelt sajttal és pirított kenyérkockákkal tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |