| Minerva sóletje receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg kisszemű tarkabab 1 kg nyers füstölt hús 10-12 tojás 10 dkg árpagyöngy (gersli) kb egy másfél marék 40 dkg vöröshagyma( 2 nagy fej) 1 fej fokhagyma kevés só (a füstölt hústól függően) pirospaprika őrölt bors étolaj Elkészítés: A babot és a füstölt húst legalább 4-6 órára be kell áztatni, a tojásokat és az árpagyöngyöt alaposan meg kell mosni, a hagymát és a fokhagymát fel kell aprítani. A felaprított hagymát és fokhagymát az olajon vagy (zsíron) meg kell pirítani egy fazékban Bele kell keverni a pirospaprikát, és vízzel fel kell engedni. Ezután minden egyéb összetevőt (bab, hús, árpagyöngy, bors, só ) bele kell keverni, és annyi vízzel felengedni, hogy kb. 2-3 újnyival elfedje az összetevőket. kb. 3-4 óra múlva a húst felszeletelve, a tojásokat megtisztítva az egészet át kell rakni egy sütésre alkalmas edénybe (tepsi vagy római tál vagy jénai) úgy, hogy alul és felül bab legyen, középen pedig a hús és a tojás. Be kell helyezni az előmelegített sütőbe, és addig kell sütni, amíg a tetején lévő babok kissé megbarnulnak, és a szaft besűrűsödik. Tanácsok: Nekem 6 -8 órát sül a sütőben összesen. Én vegyes babból és bármilyen húsból készítem,de füstölttel a legjobb. A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |