Tutireceptek.hu fejléc

Minerva sóletje recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg kisszemű tarkabab
1 kg nyers füstölt hús
10-12 tojás
10 dkg árpagyöngy (gersli) kb egy másfél marék
40 dkg vöröshagyma( 2 nagy fej)
1 fej fokhagyma
kevés só (a füstölt hústól függően)
pirospaprika
őrölt bors
étolaj

Elkészítés:
A babot és a füstölt húst legalább 4-6 órára be kell áztatni, a tojásokat és az árpagyöngyöt alaposan meg kell mosni, a hagymát és a fokhagymát fel kell aprítani.

A felaprított hagymát és fokhagymát az olajon vagy (zsíron) meg kell pirítani egy fazékban
Bele kell keverni a pirospaprikát, és vízzel fel kell engedni. Ezután minden egyéb összetevőt (bab, hús, árpagyöngy, bors, só ) bele kell keverni, és annyi vízzel felengedni, hogy kb. 2-3 újnyival elfedje az összetevőket. kb. 3-4 óra múlva a húst felszeletelve, a tojásokat megtisztítva az egészet át kell rakni egy sütésre alkalmas edénybe (tepsi vagy római tál vagy jénai) úgy, hogy alul és felül bab legyen, középen pedig a hús és a tojás. Be kell helyezni az előmelegített sütőbe, és addig kell sütni, amíg a tetején lévő babok kissé megbarnulnak, és a szaft besűrűsödik.

Tanácsok:
Nekem 6 -8 órát sül a sütőben összesen. Én vegyes babból és bármilyen húsból készítem,de füstölttel a legjobb.


A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alessandro kedvenc sóletje » Zöldség rakottas » KOCSONYA: » Mézes-mustáros pulykamell
» Patisszonpaprikás » Szezámmagos mézes csirke » Tojásos-lecsós gomba » Laktató
» Sült tarja zöldséges ágyon » Virsli csoda » Mustáros apróhús » Tojással töltött húslabdák
» Csirkehúsos rizottó » Zöldséges-csirkés spagetti » Vörösboros zúzapörkölt » Kocsonya borsodi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.