| Kocsonya borsodi módra receptEgytálételek Hozzávalók: 1 db sertés csülök 6 db köröm 60 dkg bőr 1 evőkanál fekete egész bors 3 evőkanál só 2 evőkanál delikát 2 fej fokhagyma gerezdekre szedve 2 szál sárgarépa 2 szál zöldség 1 csípős paprika 10 l víz 2 dkg étkezési zselatin Elkészítés: Odatesszük a sertéshúsokat és a bőrt főni, annyi vízbe hogy ellepje. Mikor felforrt, leöntjük a vizet róla és ezt még egyszer megismételjük. Azért, hogy a kifőtt vér és a hab ne legyen a kocsonyánkba. A harmadik víz ha felforrt, abba beletesszük a borsot, foghagymát, delikátot és a paprikát. Az utolsó órába tesszük hozzá a sót a répát és a zöldséget. 5 órán keresztül főzzük lassú tűzön. Az utolsó öt percbe tesszük bele a zselatint. Két deci lébe elkeverjük és beleöntjük a fazékba. Mikor kész, tányérokba kiadagoljuk a húst csont nélkül és a bőrt (a körmöt lehet csonttal is), rámerjük a levet szűrőn keresztül és hagyjuk megdermedni. Két óra múlva bepakoljuk a hűtőbe. Másnap fogyasztjuk :-) Tanácsok: Díszítésnek a tányérokba teszünk két karika répát, ami belefőtt a kocsonyába. Főtt tojáskarikát is tehetünk :-) A tányérok tetejét meglehet szórni pirospaprikával. Citromkarikát kínálunk hozzá és kenyeret. Elkészítési idő: 420 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |