| Patisszonpaprikás receptEgytálételek Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kisebb patisszon 1 fej vöröshagyma 1 paprika 1 paradicsom kevés füstölt szalonna (elhagyható) néhány karika vékony kolbász (elhagyható, ebben az esetben kevés fűszerpaprikával helyettesítjük) 2 pár virsli tejföl só bors ételízesítő ízlés szerint A galuskához: liszt só 4-5 tojás Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk az apróra vágott füstölt szalonnát, a kolbászkarikákat, a vékony csíkokra szeletelt paprikát és a karikára vágott virslit. Néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott és kis kockákra vágott patisszont, valamint a szeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá ételízesítőt, és fedő alatt kb. fél óra alatt puhára pároljuk. Közben a tojásokból és a lisztből galuskát készítünk és kifőzzük. Ha elkészült a patisszonpaprikás, keverünk hozzá egy doboz tejfölt, de lehet natúr joghurtot vagy kefírt is, majd hozzáadjuk a galuskát, és az egészet összerotyogtatjuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |