| Mikulás-váró almás receptSütemények, édességek Hozzávalók: Alátét:3 dkg margarin a tepsi kikenéséhez 1 kg alma 2 ek. zsemlemorzsa 3 ek. kristálycukor 1 kk. őrölt fahéj Tészta:6 tojás 6 ek. kristálycukor 6 ek. liszt 1 kk.kakaópor Krém:25 dkg margarin 1 csom. vaníliás pudingpor 3-4 dl tej 20 dkg porcukor 6-8 dkg reszelt csoki a díszítéshez Elkészítés: A meghámozott almát kb. 1 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk.Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal,megszórjuk zsemlemorzsával,és erre fektetjük az almaszeleteket.Megszórjuk fahéjas cukorral. A tojássárgáját a fele cukorral sűrű krémmé habosítjuk.a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.A lisztet a sárga krémhez adjuk,és a fehérjehabot lazán beleforgatjuk.2/3 részét az almára öntjük,majd a kakaót a maradék masszába keverjük,és ezt a sárga krémre öntjük.A kétféle tésztát egy villával többször áthúzzuk,hogy a tészta márványos legyen.Előmelegített sütőben,180 fokon kb. 18-20 percig sütjük,majd enyhén cukrozott gyúrólapra borítjuk,és kihűtjük. A pudingport 4 ek. tejben simára keverjük.A maradék tejet a porcukorral felforraljuk,a pudingporos tejet hozzáöntjük,és újra felforraljuk.A margarint néhány ek.cukorral felhabosítjuk,és a még langyos pudingot kanalanként hozzákeverjük.A krémet az almára kenjük,díszítjük. A receptet beküldte: Indián lány Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |