| Almaszalámi receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg megtisztított puha alma (tisztán mérve) 25 dkg kristálycukor 3 dkg vaj/margarin 5 dkg darált dió 5 dkg mazsola 1 púpozott evőkanál kakaópor a külsejére kristálycukor Elkészítés: Az almát vékonyan felszeleteljük (uborkagyalun lereszeljük),a cukorral és a vajjal saját levében addig pároljuk,amíg teljesen szétfő. Belekeverjük a diót,a mazsolát a kakaóport,és olyan sűrűre főzzük,hogy összetapadjon. Vigyázni kell,mert könnyen leég,állandóan kevergetni kell. Gyúródeszkára (sütőpapírra) cukrot hintünk,és egy csíkban ráhelyezzük az almát.Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt,vízes kézzel henger alakúra formáljuk,és meghempergetjük a kr.cukorban. Szellős,hűvös helyen pár napig állni hagyjuk,hogy szikkadjon. Vizes késsel szeleteljük. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |