| Almás-mazsolás crumble receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 csésze vékonyra szeletelt alma 1 1/2 csésze rumba áztatott mazsola 2 teáskanál citromlé 1/2 csésze liszt 1/2 csésze aprított dió, vagy mogyoró 1/3 csésze barnacukor 1/3 csésze zab vagy rizspehely 1/3 csésze sütőmargarin Elkészítés: A sütőt 190ºC-ra előmelegítjük. A tepsit kikenjük zsiradékkal. Az almát összekeverjük, a mazsolával, a citromlével és az előkészített tepsi aljára terítjük. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a mogyorót, vagy diót és a zab, vagy rizspelyhet. Ezután a vajat adjuk hozzá, és jól elkeverjük. A tészta masszát egyenletesen az almára szórjuk. 190 fokon kb. 45 percig sütjük, amíg az alma puha nem lesz. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |