| Könnyű almás receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 25 dkg liszt késhegynyi szódabikarbóna 16 dkg Rama 8 dkg porcukor 2 db tojássárgája fél citrom reszelt héja 1 csapott evők. tejföl vagy joghurt Töltelék: 20 dkg darált dió 1 kg alma vagy meggy ahány fehérje, annyiszor 5 dkg cukor 6 tojásfehérje Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsibe nyomkodjuk. A tetejét vékonyan baracklekvárral megkenjük. Ráterítjük a reszelt, levétől kinyomkodott almát. A 2 + 4 tojásfehérjéhez adunk 15 dkg cukrot. Jó kemény habbá verjük és hozzákeverünk 20 dkg darált diót. A süti tetejére simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük. A receptet beküldte: Filona9 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |