| Almás túrófelfújt receptSütemények, édességek Hozzávalók: 75 dkg alma 10 dkg cukor 50 dkg túró 5 dkg búzadara 1 evőkanál tört mandula 3 evőkanál mazsola 3 evőkanál margarin 2 evőkanál rum 1 cs vaníliáscukor 4 tojás fél cs sütőpor 1 citrom leve Elkészítés: Az amát meghámozva, felszeletelve 2 l cukros ( 1 evőkanál ) vízben 7 percig megpároljuk. A mazsolát megmossuk és lecsöpögtetjük. Egy jénai tálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk. Beletesszük az almát amit leszűrtünk, rászórjuk a mazsolát és a rumot rálocsoljuk. A vajat, cukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgáját krémesre keverjük. Hozzákeverjük a darát, sütőport, citromlét és a túrót. A tojásfehérjét keményre verjük és hozzáadjuk a krémhez. A krémet beleöntjük a jénai tálba és megszórjuk a mandulával. Sütőben 50 percig sütjük aranybarnára, 180 fokon. Tanácsok: Forrón tálalva a legfinomabb :-) Illik hozzá: forró málna- megy- vagy vanília öntet. 4 személy részére. Egy adag 664 kalóriát tartalmaz. Elkészítési idő: 80 perc Kalóriatartalom: 2656 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |