| Almás latkesz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 nagyobb alma meghámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve 2 jól felvert tojás, 1,5 csésze liszt (1 csésze 250 ml) 1 csésze narancslé vagy tej vagy joghurt 1 teáskanál sütőpor csipet só 1-2 evőkanál cukor olaj a sütéshez Elkészítés: Jól verjük fel a tojásokat, majd keverjük el narancslével, tejjel, vagy joghurttal. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket és az előzőleg kinyomkodott almát. Serpenyőben forrósítsunk fel az olajat és ha elég forró, kanállal tegyünk a keverékből bele (érdemes egy csipettel kipróbálni az olajat, mielőtt nekikezdenénk). A kanállal lapogassuk is le a palacsintákat sütés közben, hogy ne legyenek túl vastagok. Mindkét oldalán arany barnára sütjük, majd papírtörlővel, vagy szalvétával borított tányérra szedjük. Egyszerre ne tegyünk túl sokat a serpenyőbe, mert kihűlt olajban nehezebben tudjuk megsütni palacsintáinkat. Tálalhatjuk porcukorral, fahájas porcukorral, bármilyen lekvárral de csokoládéreszelékkel is díszíthetjük. Tanácsok: A latkesz a zsidó ünnep, a Hanuka jellegzetes étele. A bő, forró olajban kisütött krumplis, vagy almás palacsinták amik a mi tócsninkra hasonlítanak leginkább ilyenkor elengedhetetlen kellékei az ünneplésnek. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |