| Csokoládés mézeskalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: • 25 dkg méz • 1 dl tej • 4 dkg darált dió • 2 tojás • negyed mokkáskanál szódabikarbóna • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg • 1 kávéskanál őrölt fahéj • egy csipet só • 1 citrom reszelt héja • 30 dkg liszt • baracklekvár • tortabevonó Elkészítés: Először vajazd, majd liszttel hintsd ki egy kisebb, zománcozott tepsi alját. A mézet takaréklángon kevergetve melegítsd. Vedd le a langyos mézet a tűzről, és add hozzá a tejet, a darált diót, a tojások sárgáját, a szódabikarbónát, az őrölt szegfűszeget, az őrölt fahéjat, egy csipet sót és a citrom reszelt héját. A mézes pépet keverd habverővel körülbelül 5 percig, majd kisebb adagokban dolgozd bele a lisztet. A megmaradt tojásfehérjét verd kemény habbá, és egy főzőkanállal finoman forgasd a tésztába. A sűrű masszát öntsd a kivajazott tepsibe, és egyenletesen kend szét benne. Tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe, és mérsékelt tűzön süsd körülbelül 25 percig, amíg a teteje világosbarnára pirul. Ha lehűlt, metéld le a szélét, és a lágy, de szívós tésztát vágd körülbelül 3x5 centiméteres darabokra, majd pihentesd szobahőmérsékleten 2-3 napig. Végül az egyes téglalapokat szeld ketté, a közepét kend meg sűrű baracklekvárral, majd az egymásra helyezett lapokból álló, töltött mézeskalács-kockákat még 1 napig pihentesd. Olvasztott tortabevonót csorgass a tetejükre. A receptet beküldte: Akira001 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |