Tutireceptek.hu fejléc

Mézes mustáros oldalas, hagymás krumpli ágyon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2,5 kg sertésoldalas,
1 fej fokhagyma,
só,
frissen őrölt bors,
3 kanál méz,
2 kanál mustár,
1 kanál étolaj,
1 kanál balzsamecet,
2 kg krumpli,
5 fej vöröshagyma

Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mézet, a sót, és a borsot összekeverjük, majd egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.
Közben a krumplit megtisztítjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk. A krumpli hasábok közé negyedelt hagymát teszünk.
Megsózzuk, kevés borsot teszünk rá, majd a tetejére tesszük a bepácolt oldalast. (Ha van rá idő, előző éjszaka kenjük be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek.)
Fólia alatt sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet enged a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre levesszük a fóliát, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezik.
Az oldalast nagyobb darabba vágva a körettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt fokhagymás csülök » Mogyorós mézes szelet » Mézes turmix » Fokhagymás csirkeleves
» Diós csirke cukkiniágyon » Hagymás kenyér » Póréhagymás szalonnás pite » Krumplifelfújt brokkolival
» Almás-hagymás saláta » Medvehagymás-sajtos kalács » Egyszerű kevert mézes » Fokhagymás ceruzabab
» Baconos-hagymás muffin » Ínyenc krumplifőzelék » Hagymás húsgombócleves » Fokhagymás pulykaragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.