| Krumplifelfújt brokkolival receptEgytálételek Hozzávalók: 80 dkg brokkoli 50 dkg krumpli 15-15 dkg juhtúró és krémsajt 3 tojás 2 kis pohár tejföl oregánó, kakukkfű, őrölt bors, só, fokhagyma Elkészítés: A brokkolit 5 percre forrásban lévő sós vízbe teszem, leszűröm, és hideg vízzel leöblítem. A meghámozott krumplit egészben, sós vízben megfőzöm. A tojásokat felverem, hozzákeverem a krémsajtot és a tejfölt, majd sóval, a fűszerekkel és zúzott fokhagymával ízesítem. Kivajazott sütőtálba rétegezem a brokkolit és a felszeletelt krumplit, a rétegek közé juhtúrót morzsolok, és megöntözöm a sajtos-tejfölös keverékkel. A rétegeket külön sózni nem kell, inkább az öntetet fűszerezem erőteljesebben. (A tetejére öntet kerüljön.) Sütőben közepes lángon aranybarnára sütöm. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |