Tutireceptek.hu fejléc

Pekándió-lepény recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg liszt,
12 dkg vaj,
8 dkg cukor,
1 tojás,
reszelt citromhéj,
csipetnyi só.
A töltelékhez: 10 dkg vaj,
3 tojás,
10 dkg kukoricaszirup (méz),
20 dkg pekándió vagy más csonthéjas (dió, mogyoró, mandula),
15 dkg barnacukor,
1 evőkanál liszt,
fél zacskó vaníliás cukor,
őrölt fahéj

Elkészítés:
Az omlós tésztához valókat gyorsan összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A vajat robotgéppel habosra verjük a cukorral és a kukoricasziruppal (mézzel), majd belekeverjük a lisztet.
Másik tálban habosra verjük a tojásokat, majd összeöntjük a kettőt.
Vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal fűszerezzük.
A tésztát kinyújtjuk, gyümölcstortaformába nyomkodjuk, alját megszurkáljuk. Ráöntjük a krémet és megszórjuk a dióval. Közepesen forró sütőben kb. 35 percig sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Főtt fluta » Sajtos tészta, másképp » Káposztás kocka, cvekedli » Garnélarákos tagliatelle
» Dolgozó asszony rétese » Petrezselymes spagetti » Almakenyér » Bolognai szószos spagetti
» Olasz kaja (saját) » Rakott mákostészta » Tagliatelle alla Siciliana » Gyors lángos (napokig friss)
» Napraforgó 2 » Mogyorós-sajtszószos tészta » Spenótos lasagne » Gőzgombóc-knédli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.