| Pekándió-lepény receptTésztafélék Hozzávalók: a tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 tojás, reszelt citromhéj, csipetnyi só. A töltelékhez: 10 dkg vaj, 3 tojás, 10 dkg kukoricaszirup (méz), 20 dkg pekándió vagy más csonthéjas (dió, mogyoró, mandula), 15 dkg barnacukor, 1 evőkanál liszt, fél zacskó vaníliás cukor, őrölt fahéj Elkészítés: Az omlós tésztához valókat gyorsan összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A vajat robotgéppel habosra verjük a cukorral és a kukoricasziruppal (mézzel), majd belekeverjük a lisztet. Másik tálban habosra verjük a tojásokat, majd összeöntjük a kettőt. Vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal fűszerezzük. A tésztát kinyújtjuk, gyümölcstortaformába nyomkodjuk, alját megszurkáljuk. Ráöntjük a krémet és megszórjuk a dióval. Közepesen forró sütőben kb. 35 percig sütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |