Tutireceptek.hu fejléc

Debreceni mézes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 db tojás,
10 dkg porcukor,
1/2 kg liszt,
1 csomag sütőpor,
4 dl méz,
1/2 dkg őrölt fahéj,
3 dkg őrölt szegfűszeg,
5 dkg apróra metélt dióbél.

Elkészítés:
A tojásokat a porcukorral verjük habosra, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót a dió kivételével, a felsorolás sorrendjében, jól dolgozzuk össze. A keverés könnyebb, ha a méz langyos.

Zsírozzunk ki egy akkora tepsit, amiben az egész massza kb. 2 cm vastagon elteríthető, terítsük bele a tésztát, és még a sütés előtt szórjuk meg a tetejét a dióval. Közepes hőfokon süssük aranybarnára. Kb. 4 x 4 cm-es kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve kínáljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes, puncsos » Mézes almalekvár » Barna mézespite » Mézes almahab
» Karácsonyi mézes kalács » Debreceni krémes » Datolyás--mézes pite » Mézes csirke 2.
» Mézeskalács házikó kerttel » Mézes rúd » Kakaós - mézes süti » Mézes zabpelyhes sütemény
» Mézes-diós piskóta » Mézes tekercs » Mézes-diós csók » Mézes Rákóczi túrós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.