| Epres fincsi krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 130 g leveles tészta 350 ml tej 100 g cukor 30 g (házi) vaníliás cukor 2 cs vaníliás pudingpor 5 tanyasi vagy bio tojásnak csak a fehérje 500 g eper 4 lap zselatin kb 30-50 g mandulapehely Elkészítés: A leveles tésztát 2 mm vékonyra kinyújtjuk (kb 28 x 28 cm). Egy vékonyan lisztezett tepsi hátára vagy sütőlemezre tesszük, és előmelegített sütőben világos aranybarnára megsütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni. Az eperből 200 g-ot pürésítünk. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük. A pudingporból, tejből és cukrokból egy sűrű pudingot főzünk, levesszük a tűzről, és belekeverjük az eperpürét. Majd a tojáshabot óvatosan hozzávegyítjük. A kihűlt tésztalapot egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és ráhalmozzuk az eperkrémet. Szépen elsimítjuk rajta (ha nagyobb a formánk, mint a tészta, akkor fóliából egy mobil peremet készítünk, és a tészta széléhez illesztjük, ezzel lekicsinyítettük a tepsinket). Kb. fél órára a hűtőbe tesszük a sütit, ezalatt a maradék epreket felszeleteljük, és a mandulapelyhet zsiradék nélkül megpirítjuk. Amint megszilárdult és kihűlt a krém, tetszőleges nagyságú kockákra felvágjuk, majd kidíszítjük az eprekkel a tetejét. A zselatinlapokat hideg vízbe tesszük. Majd ha jól megpuhult (ez kb 3 perc), 4 ek vízzel egy kis edényben megolvasztjuk (forrnia nem szabad!), és egy sütőecsettel az eperszemeket nagyon vékonyan bevonjuk vele. Néhány perc múlva -miután megszilárdult- díszítjük a mandulapehellyel, és tálalhatjuk azonnal. Tanácsok: sütési hőfok: 170°C sütési mód: hőlégkeveréses A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |