| Mézes diótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 16 szelethez 16 dkg + 2,5 dkg + diónyi vaj/margarin, 30 dkg finomliszt, 13 dkg porcukor, 1 tojás + 1 tojás sárgája, 30 dkg dió, 20 dkg +15 dkg kristálycukor, 1,5 dl tejszín 5 dkg méz, 1/2 dl narancsszörp, 2 ek. citromlé, Elkészítés: 1,/ Tészta: 16 dkg vajat , lisztet, porcukrot, 1 tojást, 1 csipet sót gyors mozdulatokkal összegyúrunk, 1/3-2/3 részre osztva 2 cipót formálunk belőle, folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük. 2,/ Töltelék: a diót durvára - darabosra vágjuk, 20 dkg kirstálycukrot és a tejszínt 2,5 dkg vajat, a mézet felforraljuk. 15dkg kristálycukrot világosbarnára pirítunk a narancsszörppel és a citromlével, hozzáöntjük a tejszínt, olvadásig forraljuk. 3,/ A nagyobb tésztacipót lisztezett munkalapon 34 cm átmérőjű korongra nyújtjuk és diónyi vajjal kikent, 26 cm átmérőjű, lapőos tortaformába terítjük-nyomkodjuk, úgy, hogy a szegélye túllógjon a forma peremén. Alját villával megszurkáljuk, belesimítjuk a tölteléket, visszahajtjuk rá a tésztaszegélyt, és megkenjük tojássárgájával. 4,/ A kisebbik cipót 26 cm átmérőjű korngra nyújtjuk, a töltelék tetejére terítjük, szegélyét a visszahajtott tésztára nyomkodjuk. ezután egyenletesen megkenjük tojássárgájával, villával átlósan megcsíkozzuk-cifrázzuk, végül 200 C-on előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni. Tortaszerűen szeleteljük. Tanácsok: Nagyon finom, nagyon tömény! Kalória és szénhidrát bomba!!!!!!!! 360 kcal/szelet!!!!! Elkészítési idő: 180 perc Kalóriatartalom: 360 kcal A receptet beküldte: Gyöngyös Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |