| Mézes-diós piskóta receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 2 egész tojás - 25 dkg kristálycukor - 25 dkg rétesliszt 1 késhegynyi szódabikarbóna 2 dl víz 3 evőkanál langyos méz 3 evőkanál baracklekvár őrölt fahéj, szegfűszeg ízlés szerint 5 dkg mazsola 10 dkg durvára vágott dió Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a cukorral, utána adjuk hozzá folyamatosan a lisztet, vizet, szódabikarbónát, mézet és lekvárt. A végén keverjük bele az előzőleg megmosott és megtisztított mazsolát meg a dió felét. Margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe töltjük, a tetejére szórjuk a dió másik felét. Előmelegített forró sütőben kb. 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |