Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói krumplisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 zacskó (50 dkg) mirelit) mexikói zöldségkeverék, 40 dkg héjában fõtt burgonya, 1 mokkáskanál erõs paprika (chili vagy cseresznyepaprika-krém), másfél dl ketchup, másfél dl tejföl, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál porcukor, csipetnyi tört köménymag.

Elkészítés:
A ketchupot összekeverem a tejföllel, a citromlével, az erõs paprikával, az olajjal, a törött borssal, a porcukorral és kevés sóval. A zöldséget sós vízben vagy gõzben (a kuktában, betéten) félpuhára fõzöm, majd még melegen beleforgatom a csípõs mártásba. Hozzáteszem a meghámozott és kis kockákra vágott fõtt burgonyát, és ez egészet jól összekeverve hagyom hûlni. Ezután szorosan lefedve legalább fél napig érlelem a hûtõszekrényben.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mediterrán krumplisaláta » Krumplisaláta másképpen » Mexikói fasírt » Tepsis burgonya (mexikói)
» Mexikói tepsis hús » Mexikói csirkemell » Gyors mexikói saláta » Szarvacska mexikói módra
» Kávé mexikói módon » Kefires mexikói leves » Sajtos krumplisaláta » Vicky krumplisalátája
» Mexikoi gyors vacsora » Mexikói rakott tészta » Illatos krumplisaláta » Mexikói csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.