| Babos tejszines csirkemáj receptLevesek Hozzávalók: -50 dkg csirkemáj -10 dkg húsos szalonna -2 szál póréhagyma -15 dkg vegyes színű paprika -1 teáskanál szárított tárkony -15 dkg főtt bab (konzerv) -2 dl tejszín Elkészítés: A csirkemájat megmossuk, leszárítjuk, és a nagyobb darabokat kettévágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. A paprikát megmossuk, magházát kiemeljük, húsát apró kockákra vágjuk. A szalonna zsírját kipirítjuk, rátesszük a csirkemájat. Amikor megpirult (4-5 perc), rátesszük a pórét, a paprikát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a tárkonnyal. Összepirítjuk. A babot leöblítjük, és a puha paprikához keverjük. Összerottyantjuk, ráöntjük a tejszínt, és 2-3 perc alatt összefőzzük, majd tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 598 kcal A receptet beküldte: imolaviola Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |