| Lencseleves virslivel receptLevesek Hozzávalók: 20 dkg lencse, 15 dkg sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 3 dkg liszt, jó késhegynyi pirospaprika, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, 3 pár virsli. A csipetkéhez: 10 deka liszt, 1 db tojás, pici só. Elkészítés: Előző este beáztatom a kiválogatott lencsét. Másnap 2 liter sós vízben felteszem főni a megtisztított répával, az apróra vágott hagymával és a babérlevéllel együtt. A lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe, ugyanekkor belekarikázom a virslit is. A zsírból, lisztből, fokhagymából a pirospaprikával rántást készítek és berántom vele a levest. A csipetke megpuhulásáig (kb 10 perc) főzöm még a levest, cukorral, ecettel ízesítem, majd tálalom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |