| Menyhal receptHalas ételek Hozzávalók: 1/2 kg menyhal 1/2 liter napraforgó étolaj vagy sertés zsír só 3-4 evőkanál mustár 2 fej fokhagyma 1/4 csomag Kotányi "halak fűszerkeverék" 2 összemarék liszt Elkészítés: A kibelezett és lenyúzott menyhalak fejét levágom és vízben alaposan megtisztítom, majd kívül-belül besózom. Használhatnék konyhakész menyhalat is - (de én még boltban soha nem láttam) A fokhagymát nagyon apróra vágom, 1 dl olajba teszem és hozzáöntöm a mustár és a fűszerkeveréket majd elkeverem. (nedves pác) Mindezt a menyhalakra öntöm és alaposan (kívül-belül) átfogatom a halak testét. 2-3 órára hűtőben hagyom a halakat. Felhevítem az olajat és a hűtőből kivett halakat halak fűszerkeverékkel kevert lisztben forgatom meg majd átsütöm. A hal testén lévő lisztes bunda elszíneződésekor (aranybarnává válik) abbahagyom a sütést. Tanácsok: Sütéskor az olaj forró legyen, de ne a legnagyobb lángon süsd! Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: survivor3 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |