Tutireceptek.hu fejléc

Menyhal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1/2 kg menyhal
1/2 liter napraforgó étolaj vagy sertés zsír

3-4 evőkanál mustár
2 fej fokhagyma
1/4 csomag Kotányi "halak fűszerkeverék"
2 összemarék liszt

Elkészítés:
A kibelezett és lenyúzott menyhalak fejét levágom és vízben alaposan megtisztítom, majd kívül-belül besózom.
Használhatnék konyhakész menyhalat is - (de én még boltban soha nem láttam)
A fokhagymát nagyon apróra vágom, 1 dl olajba teszem és hozzáöntöm a mustár és a fűszerkeveréket majd elkeverem. (nedves pác)
Mindezt a menyhalakra öntöm és alaposan (kívül-belül) átfogatom a halak testét.
2-3 órára hűtőben hagyom a halakat.
Felhevítem az olajat és a hűtőből kivett halakat halak fűszerkeverékkel kevert lisztben forgatom meg majd átsütöm.
A hal testén lévő lisztes bunda elszíneződésekor (aranybarnává válik) abbahagyom a sütést.

Tanácsok:
Sütéskor az olaj forró legyen, de ne a legnagyobb lángon süsd!

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: survivor3


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős garnéla » Kaviáros palacsinta » Mustáros kéregben sült hal » Mustáros halfilé
» Szusi » Homáros tarisznya » Fenyőmagos lazacfilé » Szezámmagos halfilé
» Halas csusza » Mediterrán hal » Zöldfűszeres tengeri hal » Fogasszeletek sajtmártással
» Halas burgonyás fasírt » Lazac céklakörettel » Balzsamecetben párolt vajhal » Norvég halgombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.