| Mennyei bárányborda márványsajtos sárgabarack salátával receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet bárányborda a csonttal együtt 1 kg érett sárgabarack 1 teáskanál worcestershire-szósz 2 evőkanál olívaolaj 1 teáskanál vörösborecet 1 dl fehérbor 2 gerezd fokhagyma 3 szál újhagyma 10 dkg rokfort sajt 10 dkg mandula 10 evőkanál tejföl 3 evőkanál tárkony ecet 3 csipet őrölt fehérbors 4 cl mézes barackpálinka Elkészítés: 1. A páchoz 6 sárgabarackot kimagozunk és felaprítunk, majd összekeverjük 1 teáskanál worcestershire-szósszal, 2 evőkanál olívaolajjal, 1 teáskanál vörösborecettel, 1 dl fehérborral, 2 gerezd összezúzott fokhagymával, 3 szál kis darabokra aprított újhagymával és egy késhegynyi fehérborssal. 2. A szeletelt bordákat kiklopfoljuk, mély tálba rakjuk, ráöntjük a pácot, hűtőbe rakjuk, és 2-3 napig pácoljuk. 3. A hússzeleteket az olajból kiszedjük, és a szeleteket az olajjal megkent alufólia fényesebb részébe csomagoljuk, 10-15 percig grillezzük. Majd kiszedjük a fóliából a grillrácson mindkét oldalukat megpirítjuk. 4. A meghámozott és kimagozott sárgabarackokat egy széles tálba rakjuk magházzal lefelé. 5. Összedolgozzuk a tejfölt, az ecetet, a pálinkát és a lereszelt sajtot, majd őrölt fehérborssal ízesítjük. Az öntetet a barackra öntjük, megszórjuk a durvára tört mandulával, hűtőben érleljük, majd a báránybordákkal tálaljuk. A receptet beküldte: ági98 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |