| Mennyei piskótatekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojas 80 g liszt 80 g cukor 2 ek viz 1 csipet so Egy tekercsre eleg. Elkészítés: A tojas sargait habosra keverem a cukorral, belekeverem a vizet, sot es fokozatosan adagolva hozzakeverem a lisztet is. Ekkor felverem a tojasfeherjeket is, (fem vagy uveg talban, sosem muanyagban) es ovatosan beleforgatom a tesztaba. Ekkor sutopapirt teszek a rendes nagy tepsim aljara, belesimitom a masszat. 180 fokon, kozepen, legkeveres nelkul sutom kb 10-13 percet, ha szep aranybarna a teteje kiveszem. Meg melegen egy konykaruhara forditom (fejjel lefele) a piskotat es lehuzom rola a papirt (konnyen lejon). Ezutan a konyharuha segitsegevel feltekerem szorosan (csak azzal segitem, nem tekerem bele a konyharuhat a piskotaba, en hulye eloszor igy csinaltam:)), es bebugyolalva megvarom meg kihul es azalatt megpuhul. Akkor kitekerem, megkenem a kedvenc lekvarommal (vagy pudinggal is lehet), vissza feltekerem, meghintem porcukorral es kb 2 cm-es szeletekre vagom. Kesz! :) A vilag legjobb piskotat tesztaja, annyira pihe puha, omolos lesz, fantasztikus. Nalunk kb fel ora alatt elfogy, pedig csak ketten vagyunk. :) Tanácsok: Ez igy sokank es bonyolultan hangzik, de NAGYON hamar elkeszul es a masodikat mar rutinbol megcsinalja az ember! Ujsag: Ugyan ezt a tesztat beleontottem egy gyumolcstortaformaba es a 180 fok helyett 170 fokon, + 5 percet radobva megsutottem, isteni lett! :) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: zsanimami Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |