| Meggykrémleves habgaluskával receptLevesek Hozzávalók: 50dkg meggy, 2x 1o dkg cokor, 2 tojás fehérje, 6 dkg liszt, 5 dkg piritott szeletelt mandula 1 liter tej Elkészítés: A meggyet kimagozzuk, kicsi vízben feltesszük főzni,majd rátesszük a lisztet, cukrot,és meg turmixoljuk, majd ráöntjük a tejet és felforraljuk állandó keverés mellett. Mikor kihült, 1 liter vizet felforralunk és a tojásfehérjéből a kemény habot készitünk a cukorral és bele szaggatjuk mindig keveset /ugy mint a madártejnél/ szürőkanálra tesszük és végül a krémlevesre tesszük üvegtálban most a hütőbe tesszük párórára.Tálalásnál rászorjuk a piritott mandulát. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |