| Meggyes-pudingos receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: * A tésztához: * 45 dkg liszt * fél csomag sütőpor * fél mokkáskanál só * 12 dkg cukor * 1 csomag vaníliás cukor * 25 dkg sütőmargarin * 2 tojás * 1 evőkanál tejföl * Töltelékhez: * 8 dl meggylé * 5 evőkanál cukor * 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős) * fahéj * 1 l magozott, lecsepegtetett meggy * A tetejére: * 1 tojás * A tepsi kenéséhez: * olaj vagy sütőmargarin Elkészítés: Elkészítés: A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből (lehet a befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is, én a kettőt szoktam vegyesen) a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet. Félretesszük hűlni. A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt (akkor jó, ha nem ragad a kezünkre, szépen összeáll a tészta). Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük A receptet beküldte: watermiller Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |