Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-pudingos recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

* A tésztához:
* 45 dkg liszt
* fél csomag sütőpor
* fél mokkáskanál só
* 12 dkg cukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 25 dkg sütőmargarin
* 2 tojás
* 1 evőkanál tejföl
* Töltelékhez:
* 8 dl meggylé
* 5 evőkanál cukor
* 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
* fahéj
* 1 l magozott, lecsepegtetett meggy
* A tetejére:
* 1 tojás
* A tepsi kenéséhez:
* olaj vagy sütőmargarin

Elkészítés:
Elkészítés:

A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből (lehet a befőtt leve, lehet dobozos gyümölcslé is, én a kettőt szoktam vegyesen) a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet. Félretesszük hűlni.

A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt (akkor jó, ha nem ragad a kezünkre, szépen összeáll a tészta). Jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket. A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük


A receptet beküldte: watermiller


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes-pudingos ökörszem » Meggyes-pudingos sütemény » Meggyes-Pudingos Szelet » Rumos-meggyes-pudingos
» Hamis somlói galuska » Rántásos rétes » Holland fincsi szelet » Cseresznyés krémes piskóta
» Csoki mentás jégtorta » Mandulás-mazsolás sütemény » Parasztpite » Rumos-epres csokitorta
» Rázós süti » Sárgabarackos szelet » Sült csokis golyó » Kétszínű muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.