| Mandulás-mazsolás sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 22 dkg liszt 10 dkg cukor 1 csomag sütőpor 1 kiskanál mézessütemény fűszer 2 tojás 2 dl joghurt 0,5 dl frissen préselt narancslé 1 csomag vaníliás cukor 5 dkg daráltl mandula 3 evőkanál olaj 10 dkg mazsola - a díszítéshez: kb. 10 dkg hámozott mandula Elkészítés: A lisztet a cukorral, a sütőporral, a mézessütemény-fűszerrel összevegyítjük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. A masszát egy kivajazott, belisztezett, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. A tetejét kidíszítjük, az egész mandulaszemekkel, majd előmelegített sütőben, 160 fokon 40-45 perc alatt megsütjük. Még melegen forró rácsra csúsztatjuk, s ha kihűlt, cikkekre vágva, porcukorral meghintve kínáljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |