| Rumos-epres csokitorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta: 6 tojás 6 evőkanál cukor 5 evőkanál liszt 1 mokkáskanál sütőpor 2 evőkanál kakaópor Krém: 25 dkg vaj 35 dkg porcukor 7 dkg kakaópor 2 dl tej fél csomag vaníliás pudingpor 2-3 evőkanál rum (ha gyerek is eszik belőle, akkor ennek megfelelő rumaroma) 20 dkg eper 15 dkg eperlekvár Elkészítés: A hozzávalókból sütök egy kerek kakaós piskótát. Én egyben verem fel az egész tojásokat a cukorral, utána óvatosan belekeverem a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Amikor kihűlt, egy nagy recés késsel háromfelé vágom. Megtöltöm a krémmel, az oldalát is körben bekenem. Tetejére rakok pár szem félbevágott epret, az eperlekvárt megmelegítem és az eperszemekre csorgatom. Krém: A vajat habosra keverem a porcukorral. Hozzáadom a fél csomag pudingporból, a tejjel főzött és kihűtött pudingot, ettől könnyű lesz a krém. Majd következik a kakaópor és a rum, ez egészet jól kihabosítom. Tanácsok: Nem nehéz elkészíteni, zselével sem kell bajlódni, tökéletes az eperre a kicsit felolvasztott eperlekvár. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |