| Meggyes pite vanília pudinggal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 szelethez: 150 g vaj 225 g liszt 75 g porcukor 2 pohár meggy 1 csomag vanília ízű pudingpor (főző) 3 evőkanál cukor zsír és liszt a forma kikenéséhez Elkészítés: A vajat, lisztet, 2-3 evőkanál vizet keverjük el sima tésztává és tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre. Eközben kenjük ki zsírral, majd szórjuk meg liszttel a formát. Felezzük el a tésztát és lisztes gyúródeszkán nyújtsuk ki akkorára, amekkora tészta befedi a pitesütő alját és oldalsó részét. Melegítsük elő a sütőt 200 °C fokra. Tegyük be sülni a pite alsó részét körülbelül 15 percre. Keverjük össze a pudingport, cukrot és adjunk hozzá 100 ml meggylevet. Keverjük el csomómentesre, majd kezdjük el felforralni. Kevergetés közben adjuk hozzá a meggyet apránként. Húzzuk le a tűzről és hagyjuk kicsit kihűlni. Ezután töltsük bele az elősütött pitetésztába, és fedjük le a tészta másik kinyújtott felével. Tetejére először kenjünk tojássárgát, majd szurkáljuk meg villával, nehogy szétrepedjen a meggyes pite. Tegyük sütőbe és süssük 15-20 percig. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |