| Mákos, meggyes szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg finomliszt 10 dkg vaj 1 egész tojás 10 dkg porcukor 1/2 csomag sütőpor 4 evőkanál meggy lekvár A töltelékhez: 2 tojás 25 dkg kristálycukor 13 dkg vaj 20 dkg finomliszt 1/2 sütőpor 3 dl tej 20 dkg darált mák 7 dl cukrozott meggy, vagy meggybefőtt Elkészítés: A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk. A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket. Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet. Végül a mákot ,a levétől lecsepegtetett meggyet és a tojáshabot keverjük hozzá. A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét. Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt sült ki. A kihűlt süteményt bevonjuk a csokimázzal. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk,simára keverjük és a tészta tetejére öntjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |