| Epres vaníliaszelet receptHozzávalók: Hozzávalók (6 adaghoz): 20 dkg friss vagy mirelit leveles tészta; a krémhez: 2 tojássárga, 6 evőkanál GLUKONON édesítőpor, 1 vaníliarúd, 2 1/2 dl tej, 4 evőkanál zselatinpor, 1/2 dl víz, 2 1/2 dl tejszín; 6 adag vaníliamártás, 60 dkg megmosott, letisztított, megfelezett eper Elkészítés: A sütőt 220 °C fokra előmelegítjük. A leveles tésztát lisztezett deszkán 20x12 cm-es darabra kinyújtjuk. A sütőlemezt vízzel megspricceljük, majd ráteszünk egy lábakon álló rácsot (ez grillsütőrács is lehet), amin elhelyezzük a kinyújtott tésztát. A forró sütőben így sütjük 10-12 percig. Ezután a tésztát a sütőből kivéve, a rácson hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a tojássárgákat a GLUKONON édesítőporral habosra keverjük. A vanília belsejét kikaparjuk és a tejjel kissé összemelegítjük. A 1/2 dl vízben megáztatott zselatint belekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összekeverve hidegre tesszük. Ha még nem dermed, de már nem is forró, a közben habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Az így kapott krémet rákenjük a megsült tésztára és addig hűtjük, amíg kissé megszilárdul. Ezután az eperdarabokat a képen látható módon elrendezzük a tetején és ismét visszatesszük a hűtőszekrénybe. (Pudingporból, tejszínnel, kevés rummal és GLUKONON édesítőporral kevert vaníliamártással tálaljuk.) Tanácsok: 1 adag energiatartalma 371 kcal, szénhidráttartalma 25 g. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |