| Meggyes-joghurtos sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg meggy 20 dkg joghurt 3 dkg porcukor 35dkg tejszín 5 dkg zselé (olvasztott) 2 cl citromlé 10 db meggy 2dkg csokoládé (ét) 1db piskótalap Elkészítés: 25 dkg meggyet (vagy cseresznyét) darabosra turmixolunk. Elkeverjük 20 dkg natúr joghurttal, 3 dkg porcukorral, 35 dkg habbávert tejszínnel, 5 dkg olvasztott zselével és 2 cl citromlével. Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a joghurtos krémet. A tetejére teszünk egy piskótalapot. Betesszük a hűtőbe 2 órára hogy megdermedjen. A megdermedt süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a folpackot. Díszíthetjük tejszínhabbal, meggyel, csokiforgáccsal. Tanácsok: Ízlés szerint cseresznyével, illete más gyümölccsel is készíthető. (Télen őszibarack befőttel is szoktam készíteni.) Gyorsan elkészül, nem munkaigényes. A receptet beküldte: Tavaszi Napsugár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |