| Meggyes krémleves túrócsodával receptLevesek Hozzávalók: A "csodagombóchoz” • 25 dkg túró • 2 evőkanál gríz • 2 evőkanál rétesliszt • 1 tojás • 1 csipet só • cukor ízlés szerint • 1 csomag vaníliás cukor Leveshez • 1 üveg meggybefőtt (2*350gr), de nyers gyümölcsből még finomabb • 2-3 dl tej, attól függően milyen krémes állagúra szeretnénk elkészíteni • 250 ml főzőtejszín • 2-3 evőkanál cukor ugyancsak ízlés szerint Elkészítés: - A gombóchoz a túrót összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a csipet sót és a tojást, végül összekeverjük. Kiskanállal kiszaggatott gombócokat, melyeket direkt nem görgetek gombóccá forró vízben kifőzzük. A kifőzött gombócokat olyan lyukacsod tálba tesszük, hogy a főzőlé le tudjon csepegni róla, de közben takarjuk le, hogy ne száradjanak ki. - A gyümölcsöt megturmixoljuk és igény szerint leszűrjük. Hozzáadjuk a tejet és a cukrot, lassú tűzön az első pár buborékig elkezdjük felforralni, miközben, amikor már langyos, a főzőtejszínt is elkeverjük benne. A tálaláshoz hagyjuk teljesen kihűlni! Érdemes úgy időzíteni az elkészítést, hogy a fogyasztást megelőző este elkészítjük a levest és összekeverjük a gombóc hozzávalóit. Így másnapra kényelmesen kihűl a leves és már csak a gombócokat kell kifőznünk és megvárni, hogy ezek is kihűljenek. Tanácsok: Tálalás A mélytányérokba vagy kisebb leveses tálkákba kimerjük a kihűlt levest. Ügyesen beleeresztünk 4-5 gombócot. Tejszínhabbal vagy kissé cukorral megédesített natúr joghurttal díszíthetjük. Jó étvágyat kíván hozzá: Kocsó Vik :) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: kocso.viktoria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |