| Konyakmeggyes szelet! receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 1 ek. keserű kakaópor, 5 dkg kristálycukor, 5 dkg Rama sütőmargarin, 2 tojássárgája, 1 dl tej. Piskótához: 6 tojás, 6 ek. kristálycukor, 6 ek. liszt. Krémhez: 4 ek. finomliszt, 5 dl tej, 25 dkg Rama sütőmargarin, 20 dkg porcukor, 2-3 kiskanál konyakmeggy aroma, 1 üveg magozott meggybefőtt. Mázhoz: 2 tojásfehérje, 12 dkg porcukor, 1-2 ek. keserű kakaópor, 5 dkg Rama sütőmargarin. Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóval, és a cukorral összeforgatjuk. Ezután a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a tojássárgájával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, egy közepes nagyságú, 30x30 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, liszttel behintjük. Az egyik tésztát pont akkorára nyújtjuk, hogy a tepsibe férjen - fontos: hacsak nagy tepsink van, akkor se nyújtsuk nagyobbra a tésztát - és előmelegített sütőben, közepes lánggal 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is. A piskótáéhoz a tojássárgáját a cukorral, elektromos habverővel 3-4 perc alatt krémesre, sűrűn folyósra fölverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük. A liszt egyharmadát rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék tojáshabot és lisztet ugyanígy, 2 részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 15 perc alatt megsütjük. A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük, majd továbbra is szüntelenül keverve sűrű krémet főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, majd jól kikeverjük. A puha margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Apránként a kihűlt tejes krémhez keverjük. A konyakmeggy aromával ízesítjük. A kihűlt piskótát kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, a krémmel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett meggybefőttet is. Egyenletesen az egyik tésztalapra halmozzuk, a másik tésztalappal befedjük. A csokoládémázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött fölverjük, majd a kakaót és a puha szoba-hőmérsékletű margarint is belekeverjük. Egyenletesen a tésztára simítjuk, dermedni hagyjuk. A receptet beküldte: Edibabacica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |