| Meggyes, tejbedarás süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: tésztához: 4 tojás 4 evőkanál cukor 4 evőkanál liszt 1 evőkanál kakaópor 3 dkg étcsokoládé pár csepp citromlé vaj és liszt a tepsi kenéséhez töltelékhez: 1/2 l tej 3 evőkanál búzadara 3 evőkanál cukor 3 dkg vaj 1 üveg meggybefőtt Elkészítés: 1. Először a tölteléket készítjük: tejbedarát főzünk a tejből, a darából, cukorral. Mikor a dara megduzzadt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk 3 dkg vajat, hagyjuk kihűlni. 2. A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!). 3. A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük. 4. A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk. 5. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét. 6. Vajjal kent, liszttel szórt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük. 7. A kihűlt tésztát kettévágjuk (én tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit). 8. A tortaforma karimáját deszkára téve beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbedara felét, a tejbedarára helyezzük a meggyeket, majd a tejbedara másik felét és a második lapot. 9. A tortaforma lapját rátesszük a tésztalapra, lesúlyozzuk (legalább 1 kiló súlyt helyezünk rá!) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük. 10. Szeletelve tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: h-h-h-h Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |