| Meggyes-áfonyás pontyfilé vörösborral receptHalas ételek Hozzávalók: 40 dkg ponty (filé) 5 dkg vaj 15 dkg meggybefőtt (magozott) 5 dkg mazsola 5 dkg vörösáfonya 1 db citrom 1 kávéskanál só 1 kk fekete bors (őrölt) 3 dl vörösbor 1 db babérlevél Elkészítés: Vékonyan szórjuk meg a pontyfilé mindkét oldalát sóval és őrölt fekete borssal. 5 dkg vajat feldarabolunk egy sütőtál aljába, erre rakjuk rá a pontyfiléket. Megszórjuk magozott meggyel, mazsolával, vörös áfonyával a halat, ráöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a felnegyedelt citromot. A babérlevél opcionális, erősebb, karakteresebb ízt ad. Aki ezt nem kedveli, hanem inkább a gyümölcsös ízvilágot részesíti előnyben, ők mindenképpen hagyják ki. Egy alufóliával letakarjuk a sütőedényt, és közepes fokozaton (gáz 4-es, villany 200 °C) kb. 25 percig sütjük. Eltávolítjuk az alufóliát, majd feltekerjük maximum hőfokra a sütőt, és fedetlenül további 5 percig sütjük. Krémes burgonyapürével vagy sült zöldségekkel tálaljuk a filéket! Tálaláskor mindenképpen halmozzuk a halra a gyümölcsöket, és locsoljuk meg a maradék vörösboros szafttal. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |