Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-áfonyás pontyfilé vörösborral recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
40 dkg ponty (filé)
5 dkg vaj
15 dkg meggybefőtt (magozott)
5 dkg mazsola
5 dkg vörösáfonya
1 db citrom
1 kávéskanál só
1 kk fekete bors (őrölt)
3 dl vörösbor
1 db babérlevél

Elkészítés:
Vékonyan szórjuk meg a pontyfilé mindkét oldalát sóval és őrölt fekete borssal.
5 dkg vajat feldarabolunk egy sütőtál aljába, erre rakjuk rá a pontyfiléket.
Megszórjuk magozott meggyel, mazsolával, vörös áfonyával a halat, ráöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a felnegyedelt citromot. A babérlevél opcionális, erősebb, karakteresebb ízt ad. Aki ezt nem kedveli, hanem inkább a gyümölcsös ízvilágot részesíti előnyben, ők mindenképpen hagyják ki.
Egy alufóliával letakarjuk a sütőedényt, és közepes fokozaton (gáz 4-es, villany 200 °C) kb. 25 percig sütjük. Eltávolítjuk az alufóliát, majd feltekerjük maximum hőfokra a sütőt, és fedetlenül további 5 percig sütjük.
Krémes burgonyapürével vagy sült zöldségekkel tálaljuk a filéket! Tálaláskor mindenképpen halmozzuk a halra a gyümölcsöket, és locsoljuk meg a maradék vörösboros szafttal.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros pontyfilé » Töltött pontyfilé » Pincepörkölt vörösborral » Borleves vörösborral
» Tonhalfasírt » Pontyragu » Káposztás harcsa » Hagymán sült kacsamáj
» Heringsaláta káposztával » Gombás harcsapaprikás » Borzas hal » Tonhalkrémes krumpli
» Tejszínes sült halfilé » Tonhalas spagóca » Füstölt halas cukkini-tál » Vadlazac ragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.