| Medvehagymás gombóc (vegan) receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 nagy csomag medvehagyma 700 g krumpli 300 g tofu 110 g liszt 50 g csicseriborsóliszt 1 ek. lenmagliszt 4-5 ek. olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 1 mk. kurkuma 1 mk. bazsalikom só, bors Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, és kockára vágva sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, és összetörjük egy tálban, amiben gyúrni is tudjuk majd. A tofut aprítóban dolgozzuk morzsás állagúra, a medvehagymát vágjuk vékony csíkokra. Keverjük a krumplihoz az összes hozzávalót, és alaposan dolgozzuk össze a masszát. Kiskanál segítségével formázzunk 3 cm átmérőjű gombócokat, és bő olajban süssük ki. Tanácsok: Ebből a mennyiségből 50-60 db kis gombóc készíthető. A massza hűtőben 1-2 napig tárolható, így van lehetőség mindig frissen kisütni. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |