Tutireceptek.hu fejléc

Répás szalvétagombóc recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
6 db zsemle
3 db tojás
1 db sárgarépa
2 ek zsemlemorzsa
1 ek zsír
1 csokor petrezselyem
3 dl tej
ételízesítő

bors

Elkészítés:
A zsemléket apró kockákra vágjuk, a tejjel leforrázzuk, beletesszük a zsírt, felvert tojásokat, zsemlemorzsát, apróra vágott petrezselyemzöldet, ételízesítőt, borsot, a lereszelt répát.
Ha kell utána sózunk, de vigyázzunk mert az ételízesítő is sós!
Összeállítjuk a masszát és kizsírozott folpackba, betekerjük, szép, kissé lapított hengerré formázzuk és átkötözzük zsineggel, mint a kötözött sonkát. Forró vízbe tesszük, és mindkét oldalát 15-15 percig főzzük. Ha készen van, kivesszük a vízből, kibontjuk, és felszeleteljük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépás zöldmetélt » Sárgarépás-kesudiós keksz » Marika répasütije » Sárgarépás szelet
» Sárgarépás almasaláta » Sárgarépás vega gombóc » Tojásos répasaláta » Sárgarépás fasírt
» Répás saláta » Sárgarépás reggeli krém » Répás sajtos rizs » Répás szendvicskrém
» Répás, töltött csirkecomb » Répás rakottkrumpli » Uborkás-répás fejessaláta » Almás-répás sali


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.