Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymás, fekete olajbogyós penne recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg penne tészta
8-10 dkg fekete olajbogyó
15 dkg darált hús
jókora marék medvehagyma-levél
kb. 10 cm hosszú póréhagyma szár
Tabasco szósz
1 dl főzőtejszín
2-3 evőkanál étolaj

bors

Elkészítés:
A póréhagymát hosszában kettévágjuk, majd vékony szeletekre. Ugyanígy a medvehagyma-levelet és az olajbogyót is.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a darált húst, kicsit átsütjük, majd a pórét és az olajbogyót, végül a medvehagyma-levelet.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a csípős íz eléréséhez megszórjuk egy kis Tabasco szósszal.
Ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd a közben kifőzött "al dente" pennére öntjük. Összekeverjük és tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Medvehagymás rántotta » Feketeretek csőben sütve » Sajtos feketeretek saláta » Fekete-erdei meggytorta
» Sajtos penne » Feketeerdő parfé » Feketeerdő krém kehelyben » Csőben sült milánói penne
» Fekete sütemény » Penne Bolognese » Feketeerdő-rizsfelfújt » Piskótás Feketeerdő torta
» Medvehagymás burgonya » Medvehagymás saláta » Fekete erdő torta » Medvehagymás-sajtos kifli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.