| Medvehagymás, fekete olajbogyós penne receptTésztafélék Hozzávalók: 25 dkg penne tészta 8-10 dkg fekete olajbogyó 15 dkg darált hús jókora marék medvehagyma-levél kb. 10 cm hosszú póréhagyma szár Tabasco szósz 1 dl főzőtejszín 2-3 evőkanál étolaj só bors Elkészítés: A póréhagymát hosszában kettévágjuk, majd vékony szeletekre. Ugyanígy a medvehagyma-levelet és az olajbogyót is. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a darált húst, kicsit átsütjük, majd a pórét és az olajbogyót, végül a medvehagyma-levelet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a csípős íz eléréséhez megszórjuk egy kis Tabasco szósszal. Ráöntjük a tejszínt, összeforraljuk, majd a közben kifőzött "al dente" pennére öntjük. Összekeverjük és tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |