| Feketeerdő parfé receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 tasak Dr. Oetker Fagyipor vaníliaízű 200 ml hideg tej 1 teáskanál kakaópor 20 g csokireszelék 1 tasak Dr. Oetker Fagyipor csokoládéízű 100 ml hideg tej 100 ml hideg habtejszín 200 g meggy 1 teáskanál Dr. Oetker Aroma Rum Díszítéshez: 150 g étcsokoládé Kevés meggy Elkészítés: Valamennyi hozzávalót előkészítjük, kimérjük. A meggyet lecsöpögtetjük. Az parféformát kibéleljük fóliával. A vaníliaízű fagyiporral elkeverjük a kakaóport és átszitáljuk. Hozzáadjuk a hideg tejet, és kézi mixerrel alacsony fokozaton elkeverjük. Ezután az egészet a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig verjük, majd belekeverjük a csokireszeléket. A krémállagú fagyi masszát a parféformába tesszük, és a széléhez simítjuk. Kb. 15-20 percre a hűtőszekrény fagyasztó részébe helyezzük. Ezután egy keverőedénybe tesszük a csokoládéízű fagyi port, hozzáadjuk a hideg tejet és a hideg habtejszínt, hozzáöntjük a rum aromát. Kézi mixerrel alacsony fokozaton elkeverjük. Ezután az egészet a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig verjük, végül hozzákeverjük a meggyet. A krémállagú fagyi masszát a parféforma közepébe töltjük, és elsimítjuk. A parfétortát legalább 6 órára a hűtőszekrény fagyasztó részébe tesszük. Az étcsokoládét darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. A csokoládét egy tányérra öntjük, és hagyjuk megszilárdulni. Egy spatulával kaparjunk forgácsokat belőle. A parfétortát tálalás előtt 45 perccel kivesszük a fagyasztóból, és átfordítjuk egy tányérra, majd óvatosan levesszük a fóliát. A tortát a csokoládéforgáccsal és meggyel díszítjük. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |