| Feketeerdő krém kehelyben receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 ü. kimagozott meggybefőtt,- díszítéshez félretenni 24 db szép szemet 3 ek. étkezési keményítő 1 db citrom 1 db narancs 2 + 4 ek.porcukor 1 rudacska fahéj 8 dkg csokoládé 25 dkg mascarpone sajt 1 cs. van.cukor 1/4 k.kan.mézeskalács fűszer 3 dl tejszín 8 e.kan. tojáslikőr Elkészítés: Az étkezési keményítőt elkeverni simára 8 e.kan. befőttlével. A narancs reszelt héját,a fahéjat, és a citrom héjából 2 ujjnyit a többi befőttléhez adni, és 2 e.kan. cukorral 3-4 percig forralni. Az étkezési keményítővel elkeverve még 1 percig főzni, sűríteni. A citromhéjat és a fahéjdarabot kivenni. Lazán beleforgatni a meggyet, hagyjuk kihűlni. A csokoládéból készítsünk forgácsot. A mascarponét 4 e.kan. porcukorral, a van. cukorral és a mézesfűszer-keverékkel habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, kíméletesen a mascarponéhoz adjuk, kanalanként hozzáelegyítjük a tojáslikőrt, végül 2 e.kan. kivételével a csokiforgácsot. 8 kehely aljára símítunk 2-2 e.kan. meggykrémet. A tejszínkrémet nyomózsákkal 1-1 rétegben rányomjuk, majd ismételjük a rétegeket,ameddig tart az anyag. Tetejét csokiforgáccsal, meggyszemekkel díszítjük. A díszítést variálhatjuk ostyával, rolettivel is, tetszés szerint. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |